Publicaties

 

Artikel in Leids Nieuwsblad 2023 Burcht Event Voor Verbinding en Vrede.
Artikel in Nieuwsbrief Nederland van Roy Martina over burchtevent voor verbinding en vrede, licht en liefde

In Morsetekens:
Meditatie in de Mors:
Op vrijdag 25 juni vond in het Huis van de Buurt Morschwijck de eerste ‘Workshop meditatie voor vrouwen’ plaats. Georganiseerd door Hama Stanekzai en de kookgroep, om in deze drukke tijd rust te vinden en energie op te doen. Morsetekens was erbij. In de Mors Bij binnenkomst roken we rustgevende geuren en hoorden we de meditatieve muziek zacht op de achtergrond. Onder leiding van Annette Schröder, een wijkgenote, namen we plaats op onze matjes. Waxinelichtjes werden aangestoken. De workshop bestond uit een aantal verschillende ontspanningsoefeningen. We beschrijven er een paar. Eerst, zittend op matjes, wat ademhalingsoefeningen. Het voelde alsof we met de voeten goed op de grond, de zware energie opzogen uit de bodem en daarna de overtollige energie via de kruin weer uitademden. Daarna, omgekeerd, zogen we via de kruin de lichte energie weer op om dan de overtollige energie naar de bodem weg te ademen. Zo kwam onze energie in balans met de omgeving. Bij elke opdracht speelde op de achtergrond andere muziek. Dan, liggend op de grond, wat oefeningen met de buik. We legden eerst een hand op de buik en we voelden ons rustig worden. We ademden in en uit. Door de focus op ademhaling ging de energie naar blokkades en door de uitademing van je blokkades ontstond er steeds meer balans. Door je adem door al deze gebieden te laten stromen, voelden we ons vanzelf dankbaar worden en liefdevol voor je lijf, dat elke dag voor ons werkt. Na elke oefening deden we een korte evaluatie en deelden onze ervaringen. Zo bleven we met elkaar verbonden. Na 2,5 uur kwam de workshop ten einde. Tijdens de sessie verloren we besef van tijd en ruimte. Het was een mooie ervaring. Bij voldoende animo wordt de workshop herhaald. Opgeven kan bij Hama: 06-1382 8649. Lia van der Laan

Artikel Nieuwsbrief CJG
Opvoeden met aandacht
Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Leiden organiseert op 11 april 2018 een lezing over mindfulness bij kinderen. Mindfulness betekent opmerkzaamheid, bewust aanwezig zijn in het hier en nu. Zonder oordelen en vanuit een open en vriendelijke houding willen begrijpen wat er aan de hand is.
Mindfulness voor kinderen leert kinderen hun gevoelens waar te nemen, te voelen, begrijpen en een betere concentratie op te bouwen. Kinderen kunnen elk moment mindful zijn: tijdens het eten, sporten, spreken, spelen en huiswerk maken. Met oefeningen leren kinderen én ouders hoe ze aandacht kunnen ontwikkelen zodat ze zich rustiger gaan voelen in hoofd en lijf. Mindfulness is ook zeer  geschikt voor kinderen die behoefte hebben aan meer zelfvertrouwen, ze leren dat ze helemaal de moeite waard zijn zoals ze zijn.
Kinderen ervaren in onze huidige tijd veel prikkels en hebben daardoor vaak moeite rust in zichzelf te vinden. Er zijn ook kinderen die piekeren, slecht slapen of zich onrustig in hun lijf voelen. Met  mindfulness leren zij hoe hun aandacht werkt en hoe ze die bewust kunnen richten en trainen. Hierdoor kunnen kinderen zich beter concentreren.
De lezing wordt gegeven door Annette Schröder, MindfulKids trainer en docent Ontspanning en Mindfulness in Leiden. MindfulKids is een aandachttraining waar kinderen leren hoe ze zelf hun aandacht bewust ergens op kunnen richten. Ze leren om hun gevoelens onder woorden te brengen en naar hun gedachten te kijken. Ze herkennen hun eigen emoties en weten wat ze ermee kunnen doen.
Heb je interesse gekregen? Je bent van harte welkom bij de lezing van Annette Schröder, waarin verschillende tips gegeven worden over hoe je mindful kunt opvoeden.
Alle ouders van kinderen tussen de 8-12 jaar
 Datum:       woensdag 11 april 2018
Tijd:            19.30-21.30 uur (inloop 19.15 uur)
Locatie:      Het Gebouw, Arubapad 2, Leiden
Kosten:       € 3,- p.p.
Geïnteresseerd? Aanmelden kan via www.cjgleiden.nl.

Meer informatie en aanmelding CJG cursussen

Website:                    www.cjgcursus.nl

E-mail:                      info@cjgcursus.nl

Telefoon:                   088 254 23 84

                                 @ cjgcursus

 

 

 

Geverifieerd door MonsterInsights