Over mij

Ik ben Annette Schröder  Annette over mij

De rust in mijzelf

Als kind trok ik mij terug in mijn eigen stille plekje als de klas druk was.
Nu ervaar ik rust in mijzelf. Ik hou overzicht in mijn leven doordat ik regelmatig mindfulness oefeningen doe en bewust geniet.

Waarom ik met kinderen werk

AI geef al meer dan 25 jaar les in massages en ontspanning. Aanvankelijk in het beroepsonderwijs. Maar ik merkte hoe moeilijk sommige kinderen het hadden. Ik wilde ze  graag helpen om in balans te komen en ze in hun kracht te zetten. Alle kinderen horen te stralen !

Daarom heb ik mijn eigen cursussen gemaakt:
Ontspanning en mindfulness
voor kinderen

Inmiddels heb ik 4 delen gemaakt. Ik geef met veel plezier deze lessen aan groepen kinderen. Ook geef ik individuele lessen en trainingen aan kinderen die meer steun nodig hebben. Dit combineer ik waar wenselijk met kinesiologie. Het geeft me veel voldoening om kinderen zo  te coachen.
Het maakt me gelukkig als ik hoor dat het het kind goed helpt en dat kinderen de lessen fijn en leuk vinden.

Ik ben al een aantal jaren MindfulKids trainer op scholen  in Leiden

Hiervoor heb ik de Opleiding Trainer MindfulKids gevolgd bij het Centrum voor mindfulness Amsterdam. Het is ontzettend leuk om de MindfulKids training in een school klas te geven. Het is mooi om de enthousiaste verhalen over de eigen beleving van kinderen te horen. Ik vind het zo fijn als kinderen weer zichzelf durven te zijn in de groep en lekker in hun vel zitten.  Soms krijg ik een hartenwens van een kind. En ik zie vaak een lach op het gezicht van de kinderen als ze roepen: Hé daar is juf Annette, we hebben mindfulness. Daar doe je het voor..

Ik geef ook graag informatie aan ouders en anderen die met kinderen (gaan) werken

Ik geef informatie door lezingen te geven en gastlessen en workshops. Het is een doel in mijn leven om mensen meer bewust te maken van wat er mogelijk is door mindfulness. Mijn ervaring is dat het leven zoveel meer liefdevol en betekenisvol kan worden en dat je meer kunt genieten van de gewone dingen in het leven die de natuur ons gratis geeft.

Mindfulkids Trainer

Annette Schröder Trainingen –  ©  2019