Joyful Kids Programma

Wanneer een kind zich onzeker, boos, bang of verdrietig voelt  of wanneer hij/zij zich niet happy voelt:

-Leert hij/zij even stil te zitten en te voelen wat hij/zij voelt op dat moment.

-Doet hij/zij  ademoefeningen.

-Stelt zij/hij zich voor dat ze/hij  een boom is en dat de wortels diep de aarde in groeien, het leert te aarden. Hierdoor leert het kind zich sterk en krachtig te voelen.

-En het leert de 5 stappen naar vreugde!

Het Joyful Kids Programma is opgebouwd uit:

De 5 stappen naar vreugde:

Stap 1: Wat voel je?-Uitleg over en het herkennen van emoties 

Stap 2: Hoe groot is dit gevoel ? Aangeven hoe groot het gevoel nu is.

Stap 3: Zet je intentie-Zeggen hoe jij je gaat voelen of wat je gaat bereiken.
Zeg dat het al zo is en bedank hiervoor.
Stap 4: Doe de 5: Tappen op 5 plaatsen op het lichaam terwijl je tegelijkertijd versterkende zinnen zegt. Maar ook 7 versterkende zinnen zeggen, terwijl je ze ieder ziet in een kleur.
Stap 5: Visualiseren (voor je zien) dat alles goed is, dat je vrolijk bent en geliefd. Maar ook speciale plaatsen visualiseren, zoals een magische tuin, een regenboogpiramide of een kasteel in de wolken.
Hoe groot is het gevoel nu nog ?

In het Joyful Kids programma leert het kind om op effectieve wijze zijn intentie te zetten, negatieve ervaringen los te laten en geluk en vreugde te ervaren. Er wordt gebruik gemaakt mindfulness, affirmaties, visualisaties en meditaties. Ook wordt er getapt op drukpunten van de energiebanen.

Door dit programma hebben kinderen voor altijd hulpmiddelen om een tegenslag goed te verwerken en er sterker uit te komen. Het is bovendien een  leuk en vrolijk programma om te doen. Het is geschikt om op school of op een sportclub met een hele groep te doen. Individueel is het prima te combineren met de ontspanning en mindfulness lessen.
Inmiddels heb ik zeer goede ervaringen met dit programma wat heel effectief blijkt te werken.

 

 

Geverifieerd door MonsterInsights