Inhoud per deel

Er zijn 4 delen van ieder 10 lessen Ontspanning en Mindfulness voor kinderen.

Deel 1 is de basiscursus:

De basiscursus is een leuke cursus, waarin kinderen leren hoe ze kunnen ontspannen. Daardoor kunnen ze vaak ook beter slapen. Ze kunnen een positief zelfbeeld ontwikkelen, meer zelfvertrouwen krijgen en leren luisteren naar zichzelf. Bovendien merken ze dat ze een onderdeel zijn van de wereld om hen heen. Ze beleven in een verhaal dat ze gaan zwemmen met dolfijnen en zweven door het universum. Ze doen ook een hoofdmassage en een massage van de oren. De laatste les zijn ze stralende sterren.

Deel 2 is een leuke aandacht training:

Kinderen leren hoe ze hun aandacht specifiek kunnen richten en trainen. Hierdoor kunnen ze zich beter en langer leren concentreren en laten ze zich niet snel meer afleiden. Maar ze leren ook dat ze goed zijn, gewoon zoals ze zijn. En ze sturen hartenwensen, naar zichzelf en naar anderen. Ze kunnen emoties herkennen en leren wat ze ermee kunnen doen. Ze doen onder andere oefeningen met behulp van klankschalen, een rainstick, bellenblaas en een zaklamp.

Deel 3 is een deel met leuke creatieve oefeningen:

In dit deel maken we onder andere een zonnekristal voor het raam. Maar we proeven ook  snoepsteentjes en lopen over een speciaal voelende voetenpad. En deze les wordt compleet met een voetmassage. Behalve ontspannende thema’s als genieten van de zon en vliegen als een vogel, edelmoedig als een paard, zijn er ook lessen over omgaan met angst en met verdriet.

Deel 4 is speciaal voor groep 7/8 en 8:

Hier leren kinderen om zich op een leuke en ontspannen manier voor te bereiden op belangrijke Cito-toetsen en op een nieuwe situatie zoals de middelbare school. Ze leren hun stress herkennen en omgaan met faalangst, stress en tijdsdruk. Maar ze leren ook het loslaten van niet-helpende gedachten. Ze trainen om hun aandacht optimaal te richten en vast te houden en zich niet af te laten leiden. Maar in deze cursus is ook aandacht voor rust, vertrouwen en het onderhouden en maken van nieuwe vriendschappen.

Buurthuis Morschwijck

Annette Schröder Trainingen –  ©  2019